Saturday, November 11, 2017

ეკლერი

.250 მლ წყალი გააცხელე და ჩაამატე  ნახევარი პაჩკა მარგარინი (125გრ ) და ერთად წამოადუღე, ჩაამატრე 1ჩ/კ შაქარი და 1 გასილავებული ჩაის კოვზი მარილი, ვანილი და დაამატე 250 გრამი  ფქვილი. (შეგიძლია ცეცხლიდან გადმოდგა დაამატო ფქვილი კარგად მოურიო და ისევ დადგა

დაახლოებით 2 წუთი უნდა მოშუშო.ცომი გახდება ერთიანი მასა და კედლებზე არ ეკრობა.
მერე გადმოდგამ, დააფარებ თავს და დატოვებ ათი წუთ მაინც
მერე გადმოდგამ, დააფარებ თავს და დატოვებ ათი წუთ მაინც
და დაიწყებ სათითაოდ კვერცხების შეზელვას
იმის მიხედვით რამხელაა კვერცხი დაგჭირდება 6-7 ცალი.

კვერცხის შეზელვისას ხელით გასინჯე იმიტომ რომ ძალიან ცხელი თუ მოგივიდა კვერცხი გაგითეთრდება ანუ წაგეხარშება.ხოდა სანამ ცომის კეთებას დაიწყებ უკვე ჩართე ღუმელი იმიტომ რომ კარგი გავარვარებული უნდა იყოს.შედგამ 250გრადუსზე და ყოველ 5 წუთში დაუკლებ  225, 200, 180 150 და გააჩერებ მაგაზეჩემი დაკვირვებით სჯობს პირველ ტაროზე დადო დაბლა ძირი ახლოს იყოსდა ვენტილაცია და ქვედა წვაზე გამოაცხე 150ზე რომ დააყენებ კიდევ დაჭირდება ცხობა 20 წუთი, მერე ოდნავ შეაღებ და კიდევ დაისვენებ და მერე გადმოიღებ

No comments:

Post a Comment

ცომი ხაჭაპურის #ცომი

 Kvelas gilotsavt dgevamdel dges.მრავალწლოვანი გამოცდილებით დავრწმუნდი,რომ ყველაზე საუკეთესო ცომია,რა თქმა უნდა ჩემი პრაქტიკით მომზადებული დ...